راهکار چین برای کاهش واردات مواد غذایی از آمریکا

راهکار چین برای کاهش واردات مواد غذایی از آمریکا
چین از زمان جنگ تجاری با ایالات‌متحده به تقویت تولید محلی و امنیت غذایی پرداخته است.
کد خبر : ۱۶۸۶۶۳

به گزارش ایبنا، از زمانی که ایالات‌متحده و چین در اولین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در جنگ تجاری خود تعرفه‌هایی اعمال کردند، پکن اقداماتی را برای کاهش اتکای خود به محصولات کشاورزی آمریکایی در تلاشی گسترده برای تقویت امنیت غذایی خود انجام داده است. این امر چین را در موقعیت بهتری برای مقاومت در برابر تعرفه‌های حداقل ۶۰ درصدی بر واردات چینی قرار داده که توسط ترامپ تهدید شده است و قرار است در ژانویه به کاخ سفید بازگردد و چشم‌انداز تلافی‌جویانه چین دوباره علیه کالا‌های کشاورزی ایالات‌متحده را افزایش دهد.

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود بر ۳۷۰ میلیارد دلار کالا‌های چینی تعرفه وضع کرد. پکن با اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار محصولات ایالات‌متحده، سویا، گوشت گاو، گوشت خوک، گندم، ذرت و سورگوم را هدف قرار داد.

طبق داده‌های گمرک چین، در سال‌های پس از آن، سهم واردات سویا چین از ایالات‌متحده و به عنوان بزرگترین صادرات آمریکا به چین، از ۴۰ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۱۸ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است، زیرا چین به واردات از برزیل روی آورده است که همچنین جایگزین ایالات‌متحده به عنوان بزرگترین تامین کننده ذرت چین شده است.

بر اساس داده‌های گمرک چین، واردات محصولات کشاورزی چین از ایالات‌متحده از ۴۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۳۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت و انتظار می‌رود در سال جاری کاهش بیشتری پیدا کند.

تلاش‌های چین از زمان جنگ تجاری با ایالات‌متحده برای تنوع بخشیدن به منابع تامین کشاورزی، تقویت تولید محلی و تقویت امنیت غذایی شامل مواردی بوده است، از جمله این موارد این است که چین در۵ اگوست ۲۰۱۹، تلافی تعرفه‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ، خرید محصولات کشاورزی ایالات‌متحده را متوقف کرد.

در ۱۶ ژانویه ۲۰۲۰، ترامپ و لیو هه، معاون نخست‌وزیر وقت چین، توافق‌نامه تجاری «فاز ۱» را امضا کردند که در آن چین موافقت کرد خرید کالا‌های آمریکایی را طی دو سال به میزان ۲۰۰ میلیارد دلار، از جمله ۳۲ میلیارد دلار در محصولات کشاورزی، افزایش دهد. در سال ۲۰۲۱، چین کشت آزمایشی تجاری برای ذرت و سویا اصلاح شده ژنتیکی را راه اندازی کرد. در ۲۹ آوریل ۲۰۲۱، چین قانون امنیت موادغذایی را برای جلوگیری از هدر رفتن غلات تصویب کرد و ویدیو‌های پرخوری و پسماند‌های بیش از حد را ممنوع کرد.

یک مقام تجاری ایالات‌متحده در اول فوریه ۲۰۲۲ اعلام کرد که چین به تعهدات خود تحت توافق تجاری «فاز ۱» که در پایان سال ۲۰۲۱ منقضی شده بود عمل نکرده است. تام ویلساک وزیر کشاورزی به قانونگذاران می‌گوید که خرید کالا‌های کشاورزی ایالات‌متحده توسط چین حدود ۱۳ میلیارد دلار کاهش یافته است.

چین در ۴ فوریه ۲۰۲۲، اجازه واردات گندم و جو از تمام مناطق روسیه، بزرگترین صادرکننده گندم جهان را صادر کرد. رئیس جمهور شی جین پینگ در ۷ مارس ۲۰۲۲، به مشاوران سیاسی اعلام کرد چین باید به خود اتکایی تکیه کند و امنیت غذایی یک امر مهم است.

چین در ۲۵ می ۲۰۲۲، اجازه واردات ذرت برزیلی را داد و در ۲۸ ژوئن ۲۰۲۲، قانون حفاظت از خاک را برای محافظت از محصول در استان‌های هیلونگ‌جیانگ، جیلین، لیائونینگ و همچنین منطقه خودمختار مغولستان تصویب کرد، جایی که دهه‌ها صنعتی‌سازی سریع و استفاده بیش از حد از آفت‌کش‌ها باعث تخریب خاک و کاهش محصول شد.

چین در۱۴ آوریل ۲۰۲۳، در تلاش برای محدود کردن واردات سویا، برنامه‌ای را برای کاهش نسبت آرد سویا در خوراک دام به کمتر از ۱۳ درصد تا سال ۲۰۲۵ از ۱۴.۵ درصد در سال ۲۰۲۲ ارائه می‌کند. چین در ۴ می ۲۰۲۳، ایمنی انواع دانه‌های سویای اصلاح‌شده ژنی را تأیید می‌کند که اولین تأیید این فناوری برای افزایش بازده است؛ و در ۲۶ دسامبر ۲۰۲۳، برای اولین گروه از ۲۶ شرکت بذر برای تولید و فروش دانه‌های ذرت و سویا اصلاح شده ژنتیکی در استان‌های خاص مجوز صادر می‌کند.

در ۹ آوریل ۲۰۲۴، چین تلاش خود را برای افزایش بیش از ۵۰ میلیون تن غلات تا سال ۲۰۳۰ آغاز کرد. چین رکورد ۶۹۵.۴۱ میلیون تن غلات در سال ۲۰۲۳ تولید کرد و در ۹ می ۲۰۲۴، چین ایمنی گندم اصلاح شده ژنی را تایید کرد.

در ۲۸ می ۲۰۲۴، چین اجازه واردات دو نوع ذرت اصلاح شده ژنتیکی را می‌دهد که در آرژانتین، سومین صادرکننده بزرگ غلات خوراک دام در جهان، کشت می‌شود؛ و در ۳ ژوئن ۲۰۲۴، اولین قانون امنیت غذایی چین با هدف دستیابی به «خودکفایی مطلق» در غلات اصلی و تولید موادغذایی اجرایی شد. این قانون، دولت‌های مرکزی و استانی را برای گنجاندن امنیت غذایی در برنامه‌های اقتصادی و توسعه، از جمله حفاظت از زمین‌های کشاورزی از تبدیل به کاربری‌های دیگر، مسئول می‌داند.

در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۴، چین یک برنامه ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ را برای تسریع توسعه کشاورزی هوشمند و کشاورزی دقیق به منظور افزایش تولید مواد غذایی اجرا می‌کند.

رویترز گزارش کرد که وزارت کشاورزی چین اعلام کرد که این کشور قرار است در سال ۲۰۲۴ از رکورد ۷۰۰ میلیون متریک تن غلات فراتر رود.
منبع:ایسنا

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر